Hvordan gjennom den lange vinteren?

Problemet med å fryse hender om vinteren gjør at mange føler seg bekymret og trist.For ikke å snakke om det skjemmende og ubehagelige, men enda lettere manifestert som hevelse og kløe.I alvorlige tilfeller kan det oppstå sprekker og sår.Ved kalde hender kan skadegraden deles inn i følgende tre grader: den virket en gang lilla eller blå, ledsaget av hevelse, og kløe og smerte vil vises når det er varmt.Den andre graden er tilstanden med alvorlig frysing, vevet er skadet, det vil være blemmer på grunnlag av erytem, ​​og det vil til og med være væskelekkasje etter at blemmen er ødelagt.Den tredje graden er den mest alvorlige, og nekrose forårsaket av frysing fører til dannelse av sår.
Forebygging:

afl4

1. Ta tiltak for å holde varmen

I kaldt vær er det å holde varmen det viktigste.For kalde hender er det nødvendig å velge komfortable og varme hansker.Husk selvfølgelig at hanskene ikke skal være for stramme, ellers bidrar det ikke til blodsirkulasjonen.

2. Masser hender og føtter ofte
Når du masserer håndflaten, lag en knyttneve med den ene hånden og gni håndflaten på den andre hånden til du kjenner en lett varme i håndflaten.Bytt deretter til den andre hånden.Når du masserer håndflaten, gni håndflaten raskt til den føles varm.Ofte har slik massering av hender og føtter god effekt på å forbedre mikrosirkulasjonen i endeblodårene og fremme blodsirkulasjonen.

3. Oppretthold et vanlig kosthold
I tillegg til å supplere vitaminene som kroppen trenger, spis mer proteinrik og kaloririk mat som nøtter, egg, sjokolade, og unngå inntak av rå og kald mat.Styrk kroppsvarmen gjennom maten for å motstå invasjonen av kulden utenfor.

4. Gjør øvelser ofte
Om vinteren må vi være spesielt oppmerksomme for å unngå langvarig sittestilling.Riktig trening styrker fysikken og bidrar også til å regulere kroppstemperaturen.For å forhindre at hendene fryser, må de øvre lemmer bIf du ikke har en håndvarmer akkurat nå.Her plukker vi ut noen typiske og populære vinterdrikker, forteller historiene bak dem og tilbyr oppskrifter slik at du kan smake selv.
1. Gløgg med tyttebær (Europa)
Gløgg er en deilig drink for vinterferien, spesielt rundt jul.
Å varme en pose med duftende krydder i litt cider eller vin vil ta deg til drikkehimmelen.Bare lukten av blandingen som putrer på komfyren vil bringe en umiddelbar feriestemning til hjemmet.Vin ble først registrert som en krydret, varm drikk i det første århundre.Gløgg med tyttebær har en søt, krydret og trøstende smak.Tranebærjuicen gir den en fin syrlig smak.Det er anerkjent som den beste drinken å servere gjester når de kommer inn fra kulden.
Ingredienser:
Tranebærjuice, sukker, kanelstenger, stjerneanis, rødvin, friske tyttebær
Veibeskrivelse:
Bland sammen tranebærjuice, sukker, kanelstenger og stjerneanis i en stor kjele.La småkoke i 15 minutter.
Rør inn vin og tyttebær og la det småkoke igjen.Serveres varm.
Varm kakao med ristede marshmallows (over hele verden)
Ponche (Mexico)
Ponche er en varm tropisk fruktpunch, tradisjonelt nytes i Mexico i juletiden.
Basen til meksikansk ponche består av piloncillo, et mørkebrunt uraffinert rørsukker, blandet med vann og kanelstenger.Tilsetning av guava og tejocotes, appelsinlignende frukter med eple-pære smak, er et must.Tejocotens myke kjøtt blir nesten kremaktig mens det suges inn i ponchen.Guavaer tilfører riktig mengde tang og sitrusaktig parfyme.
Det er også mulig å legge til andre vinterfrukter, som epler, appelsiner, rosiner eller valnøtter.
Ingredienser:
Vann, kanelstenger, tejocotes, guava, epler, sukkerrør, piloncillo, rom eller konjakk (valgfritt)
Veibeskrivelse:
Kok tejocotene og kanelstengene i vann til tejocotene er myke.
Ta frukten ut av kjelen, la den avkjøles og skrell deretter skallet av.Skjær tejocotene i skiver og fjern frøene.
Legg tejocotene tilbake i kjelen med kanelvann og tilsett de resterende ingrediensene.La blandingen småkoke i minst 30 minutter.
For å servere ponchen, fjern kanelstengene og øs den direkte i krus, og sørg for å inkludere bitene av kokt frukt.e mer aktive.


Innleggstid: 24. november 2021